receptaren.sk
  

Spišské bryndzové pirohyPridaný : 19.04.2023
Čas prípravy:45 minút
Ingrediencie:
Cesto: 400 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, vodu Plnka: 250 g bryndze, 2 lyžice kyslej smotany, 1/2 lyžičky smotany, 1 vajce, soľ podľa chuti, 150 ml kyslej smotany, 300 g údenej slaniny, pažítku
Postup:
Múku zmiešame so soľou, pridáme vajce, vodu a vypracujeme cesto
ako na rezance. Necháme ho chvíľu odležať. Pripravíme si plnku:
bryndzu vymiešame s trochou soli (podľa chuti), pridáme vajce,
kyslú smotanu a nadrobno nakrájanú pažítku. Cesto rozvaľkáme
na hrúbku asi 2 mm, povykrajujeme kolieska, na každé koliesko do
stredu dáme plnku, v polovici prehneme a okraje dobre pritlačíme
vidličkou. Pirohy varíme asi 8 - 10 minút (podľa veľkosti) v osolenej
vode. Pirohy podávame poliate kyslou smotanou a posypeme
oškvarkami z údenej slaniny.
Tip: Tieto pirohy môžme pre zmenu uvariť aj s tvarohovou plnkou,
ktorú pripravíme takto: uvarené zemiaky a tvaroh pomelieme na
mäsovom mlynčeku. Pridáme nadrobno nakrájanú a opraženú
cibuľu, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Podávame poliate
maslom a kyslou smotanou.
Pridať medzi obľúbené

2617
Pridať komentár
Meno:
Text:






receptaren © 2016